Gedeputeerde Stelsptra niet meer welkom!!

N.a.v. het rapport van Tiaan Oterdoom, gebeidsverkenner in opdracht van EZ, Provincie en initiatiefnemers moest Tjisse Stelpstra zonodig weer voor z'n beurt praten en rijzen je de haren te berge met welke teksten hij nu weer eens kwam. Zie onderstaand artikel. We zitten dus absoluut niet te qwachten op compensatie voor het gebied, laat staan participatie. Trap er dus niet in als u daarna gevraagd wordt of u iets beloofd wordt, het zijn allemaal sprookjes bedacht door de windboeren.

Quotes van Stelpstra :

Die vijftig windturbines komen er in de Drentse Monden en Oostermoer. Dat moeten inwoners zich realiseren en juist daarom moeten de windboeren en het ministerie van Economische Zaken het gebied in om te praten over forse compensatie en dito investeringen.
Die oproep doet de Drentse gedeputeerde Tjisse Stelpstra (CU) nu het rapport van verkenner Titian Oterdoom op tafel ligt. De conclusie van Oterdoom: de weerstand tegen de komst windmolens is zo groot en het vertrouwen in de overheid zo gering, dat het nauwelijks mogelijk is in gesprek te komen met de mensen in het gebied. Wie meepraat, geeft toe aan de windturbines en dat is het laatste wat mensen willen.

Oterdoom voerde in opdracht van het ministerie, de toekomstige windboeren en de provincie Drenthe zijn verkenningen uit. De gemeenten Borger-Odoorn, Aa en Hunze en Stadskanaal deden nadrukkelijk niet mee. Niet verwonderlijk, want Borger-Odoorn en Aa en Hunze willen via de rechter afdwingen dat de zeggenschap over de komst van windmolens van het ministerie naar de provincie gaat.

Een achterhoedegevecht, stelt de Drentse gedeputeerde Stelpstra, die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. ,,Mensen willen zich vastklampen aan een laatste strohalm, maar het is ijdele hoop. Die windmolens gaan er echt komen. Dat heeft de Tweede Kamer onlangs nog bevestigd. En wij zijn er als provincie ook akkoord mee gegaan. We hebben zelfs, ook omdat we niet anders konden, de locaties aangewezen. Zonneparken? Prima, maar dan naast de windparken. En-en.''

laatst gewijzigd op 17-12-2015